Nastavak vježbeničkog staža nakon privremene obustave vježbeničkog staža

05.07.2024.

Nakon prestanka razloga za privremenu obustavu vježbeničkog staža odnosno nakon što psiholog vježbenik nastavi raditi u području psihološke djelatnosti odnosno na istom radnom mjestu za koje mu je prethodno odobreno pokretanje vježbeničkog staža obvezan je o tome u roku osam (8) dana obavijestiti Komori i dostaviti dokaz o prestanku rodiljnog, roditeljskog ili posvojiteljskog dopusta, dopusta zbog njege djeteta s teškoćama u razvoju kao i druge opravdane spriječenosti duže od dva (2) mjeseca.

Temeljem zaprimljene obavijesti i valjanog dokaza o nastavku rada u području psihološke djelatnosti odnosno na istom radnom mjestu za koje mu je prethodno odobreno pokretanje vježbeničkog staža službena osoba psihologu vježbeniku, u roku od 30 dana od dana pokretanja postupka, izdaje pisanu obavijest u kojoj utvrđuje datum nastavka vježbeničkog staža, datum završetka vježbeničkog staža i dan stjecanja prava na polaganje psihološkog stručnog ispita.

Kao datum nastavka vježbeničkog staža odobrava se dan prestanka okolnosti zbog koje je vježbenički staž privremeno obustavljen osim u slučaju opravdane spriječenosti duže od (2) mjeseca u kojem slučaju o datumu nastavka vježbeničkog staža odlučuje Povjerenstvo.

Protiv obavijesti o nastavku vježbeničkog staža nakon privremene obustave vježbeničkog staža  stranka može izjaviti prigovor čelniku tijela u roku od 15 dana od dana dostave obavijesti.

 

Potrebni dokumenti:

  • obavijest o nastavku vježbeničkog staža nakon privremene obustave vježbeničkog staža – (obrazac)
  • dokaz o prestanku rodiljnog, roditeljskog ili posvojiteljskog dopusta, dopusta zbog njege djeteta s teškoćama u razvoju kao i druge opravdane spriječenosti duže od dva (2) mjeseca.
  • izjava mentora o minimalno 5 godina radnog staža u području primijenjene psihologije
  • molba za dodjelu mentora (ukoliko podnositelj obavijesti nije u mogućnosti za nastavak vježbeničkog staža osigurati mentora)

 

E-POSTUPAK za odobrenje nastavka vježbeničkog staža nakon privremene obustave vježbeničkog staža:

  • obrazac ispuniti i vlastoručno potpisati
  • obrazac dostaviti na e-poštu nadležnog postupovnog tijela zajedno s pripadajućim dokumentima – sve u skeniranom PDF obliku

e-pošta za slanje cjelokupne dokumentacije: hpk@psiholoska-komora.hr
s naslovom: e-zahtjev – Jedinstvena kontaktna točka

 

Nadležno tijelo i propisi:

Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90 A, 10000 Zagreb

Tel.: +385 (0) 1 3014 001
E-mail: hpk@psiholoska-komora.hr

Zakon o psihološkoj djelatnosti (NN 98/1918/22)
Pravilnik o psiholozima vježbenicima 

 

Pravni lijek:

Protiv obavijesti o nastavku vježbeničkog staža stranka može izjaviti prigovor čelniku tijela u roku od 15 dana od dana dostave obavijesti.

Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
IBAN: HR1123600001101712980
pon - pet: 10 - 14 h
tel: + 385 1 3014001
fax: + 385 1 3013815

Izrada web stranica: bumbar-web.com

Idi na sadržaj