HPK

POZIV NA 43. SKUPŠTINU HRVATSKE PSIHOLOŠKE KOMORE

18.01.2021

Poštovane članice i članovi Hrvatske psihološke komore,

Radi zabrane okupljanja većeg broja osoba zbog pandemije COVID-19 43. Skupština održat će se dopisnim putem.  Zakonska obaveza donošenja financijskog plana i plana rada za sljedeću godinu do 31. prosinca tekuće godine od strane Skupštine definirana je čl. 5. st. 3. Zakona o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija,  (NN 121/14) i čl. 11. st. 2. Pravilnika o sustavu financijskog upravljanja i kontrola te izradi i izvršavanju financijskih planova neprofitnih organizacija (NN 119/19).

KORONAVIRUS I MENTALNO ZDRAVLJE: Psihološki aspekti, savjeti i preporuke

03.04.2020

   Objavljeno je peto dopunjeno izdanje priručnika. 

 

 

 

 

 

Čestitka

23.12.2020

Poštovane članice i članovi Hrvatske psihološke komore,

Iza nas je za mnoge najneobičnija godina njihova života koja je donijela brojne promjene u privatnim životima i značajno promijenila naš profesionalni angažman i poslove koje obavljamo na svojim radnim mjestima. Nije se jednostavno osvrnuti na proteklu godinu koja je bila puna neizvjesnosti i nepredvidivih situacija uz stalno prisutnu visoku razinu stresa koja na kraju završava bez uobičajenih tradicionalnih rituala, domjenaka, adventskih gužvi i obiteljskih okupljanja.

Više...

Čestitka (video)

23.12.2020

Obavijest

18.12.2020

Poštovani članovi Skupštine Hrvatske psihološke komore,

Zahvaljujem svima na sudjelovanju u radu 42. sjednice Skupštine Hrvatske psihološke komore koja je održana 12.12.2020. godine. Nakon detaljne analize podataka koji su nam dostavljeni od izvođača i pristiglih pritužbi članova provedeno javno glasanje po svim točkama je nevažeće.

Također, na 10. hitnoj i izvanrednoj sjednici Upravnog odbora koja je sazvana jučer 17.12.2020. godine predsjednica Izbornog povjerenstva prof.dr.sc. Nataša Jokić Begić uz prisustvo članica povjerenstva Ane Sakoman i Vesne Hude, priopćila je članovima Upravnog odbora Hrvatske psihološke komore kako Izborno povjerenstvo zbog nepouzdanosti podataka glasanja za članove pojedinih tijela (tajno) smatra nevažećim.

42. sjednica Skupštine Hrvatske psihološke komore je završena.

S poštovanjem,

Andreja Bogdan, predsjednica Hrvatske psihološke komore

Obavijest

10.12.2020

Obavještavamo Vas da su materijali 42. sjednice Skupštine dopunjeni zaprimljenim suglasnostima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na prijedlog Statuta Hrvatske psihološke komore i prijedlog iznosa članarine za 2021. godinu odnosno prethodnim mišljenjima na prijedlog Financijskog plana i prijedlog Godišnjeg programa rada za 2021. godinu.

Osim mišljenja i suglasnosti, u materijale su uvršteni prijedlog Statuta Hrvatske psihološke komore i prijedlog Godišnjeg programa rada za 2021. godinu koji uključuju uvažene primjedbe i prijedloge nadležnog ministarstva, a koji su korektivne ili nomotehničke naravi.

POZIV VOLONTERIMA

09.11.2020

POZIV VOLONTERIMA NA UKLJUČIVANJE U RAD MREŽE TELEFONSKIH LINIJA HPK I HPD-A ZA KRIZNO PSIHOLOŠKO SAVJETOVANJE

Poštovane kolegice i kolege,

kao što već znate, u ožujku 2020. Hrvatska psihološka komora je, u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i županijskim društvima psihologa, pokrenula Mrežu telefona za psihološku pomoć HPK-HPD. Pet telefonskih linija namijenjeno je Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, dvije linije Vukovarsko-srijemskoj županiji i po jedna linija u svakoj od ostalih županija. Mreža je uspostavljena s ciljem ublažavanja stresnih reakcija, panike i straha kod stanovništva, kao i psihičkih posljedica usljed životnih promjena uzrokovanih epidemijom koronavirusa i potresom koji je 22.3.2020. pogodio Zagreb i sjeverne županije.

Više...

Obavljanje psihološke djelatnosti u medicini rada

22.10.2020

Slijedom velikog broja upita članova Komore vezano uz posebne dopusnice za obavljanje psihološke djelatnosti u medicini rada Komora se obratila Ministarstvu zdravstva.

Otvorena je telefonska linija Mreže za psihološku pomoć HPK-HPD namijenjena MATURANTIMA

09.05.2020

Otvorena je telefonska linija Mreže za psihološku pomoć HPK-HPD namijenjena MATURANTIMA i njihovim roditeljima!

PREPORUKE ZA RAD PRIVATNIH PSIHOLOŠKIH PRAKSI U OKVIRU POSTUPNOG UBLAŽAVANJA RESTRIKCIJA

04.05.2020

Privatne psihološke prakse od 04. svibnja 2020. godine mogu nastaviti i s uobičajenim aktivnostima sukladno preporukama nadležnih službi te poštujući higijensko-epidemiološke naputke Nacionalnog stožera Civilne zaštite i kriznog stožera Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Poziv za povratne informacije o korištenju Zbirke psihologijskih skala i upitnika

22.04.2020

Poštovane kolegice i kolege,

U pripremi je 10. svezak Zbirke psihologijskih skala i upitnika, koju ste, nadam se, imali prilike ne samo vidjeti već i koristiti u svome radu. Ako je tomu tako, molim vas da svoja iskustva i zapažanja podijelite s Uredništvom ovog jubilarca tako što ćete odgovoriti na nekoliko pitanja u upitniku koji je dostupan na sljedećoj poveznici: https://limesurvey.srce.hr/247766?lang=hr

Za osvrt na proteklih 9 svezaka važno nam je da imamo i povratnu informaciju od onih koji su koristili instrumente u svom istraživačkom, nastavnom i stručnom radu. Nadam se da možete odvojiti malo vremena da s nama te informacije podijelite. Upitnik će biti aktivan do kraja sljedećeg tjedna (26.4.2020.).

Unaprijed zahvaljujem i želim svako dobro vama i svima oko vas.

Srdačno,

Vera Ćubela Adorić,
glavna urednica 10. sveska Zbirke psihologijskih skala i upitnika

Obavijest

14.04.2020

Poštovani članovi i članice,

obzirom na mjere koje je u cilju sprječavanja epidemije virusa COVID-19 odredio Nacionalni krizni stožer, a među kojima je zabrana okupljanja kao i zabrana napuštanja mjesta prebivališta/stalnog boravka, Hrvatska psihološka komora nije u mogućnosti sazvati sjednicu Skupštine na kojoj bi se proveli izbori za tijela Komore kojima mandat ističe 30.04.2020. godine: Upravni odbor, Nadzorni odbor, Etički odbor, Sud časti prvog stupnja i Sud časti drugog stupnja.

Slijedom navedenog obavještavamo Vas kako se, uslijed više sile, mandat članovima navedenih tijela produžava do izbora novih članova tih tijela, a koje izbore će Komora raspisati čim se za to ostvare uvjeti odnosno kada Nacionalni krizni stožer ukine ili izmijeni mjere koje su na snazi i kojima je, u ovom trenutku, onemogućeno sazivanje sjednice Skupštine.

ČLANICAMA I ČLANOVIMA HPK OMOGUĆENO KRETANJE BEZ E-PROPUSNICA!

09.04.2020

Na zahtjev Hrvatske psihološke komore Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je uputu kojom je članicama i članovima Hrvatske psihološke komore omogućeno kretanje bez e-Propusnice, na temelju članskih iskaznica koje izdaje Hrvatska psihološka komora.

Više

Smjernice sportašima za očuvanje mentalnog zdravlja

25.03.2020

za vrijeme provođenja sigurnosnih mjera tijekom trajanja epidemije (pandemije) COVID-19

Hrabri telefon: Webinari o telefonskom i e-savjetovanju!

24.03.2020

Drage naše kolegice i kolege,

potaknuti mnoštvom upita stručnjaka mentalnog zdravlja u zadnjih par dana te inspirirani vašom velikom i humanom energijom da pomognete svojim sugrađanima u ovim vremenima punim neizvjesnosti i straha,

odlučili smo napraviti 5 jezgrovitih webinara u trajanju od 45-60minuta kojima vas želimo upoznati sa specifičnostima telefonskog i e-savjetovanja. Webinare drže stručnjakinje mentalnog zdravlja, vanjske suradnice Hrabrog telefona i nekadašnje volonterke sada članice našeg Edukacijskog tima.

Više...

OBAVIJEST O AKTIVNOSTIMA HPK-e VEZANO ZA PANDEMIJU

20.03.2020

Poštovane kolegice i kolege, članice i članovi Hrvatske psihološke komore, u posljednja tri tjedna suočavamo se s epidemijom corona virusa i iznimnim naporom zdravstvenog sustava i svih relevantnih društvenih institucija u sprječavanju širenja epidemije i ublažavanju njenih posljedica. Infodemija, širenje dezinformacija na koju je upozorila i Svjetska zdravstvena organizacija širi se brže nego epidemija virusom.

Kontakt podaci

tel: + 385 1 3014001 pon - pet: 9 - 11h
fax: + 385 1 3013815
Hrvatska psihološka komora
Selska cesta 90A, Zagreb
OIB: 43243263462
Žiro-račun: HR1123600001101712980
email: hpk@psiholoska-komora.hr
Mapa2